divendres, 17 d’abril del 2009

EDICIÓ DE VÍDEOS 3

LES FIGURES GEOMÈTRIQUES

Primer que res us demanem disculpes perquè el vídeo definitiu no el podreu veure bé, si alguna de vosaltres ha entrat a la meva pàgina algun d'aquests dies anteriors a la publicació d'aquesta entrada potser haurà vist un vídeo que hi ha uns fragments que no es veuen bé. Al convertir el vídeo i penjar- lo, no sabem perquè, aquests fragments no es poden veure. Al comentar- ho amb la Loles ens va dir que l'esborréssim i que ja teníem el dels tres porquets... l'original!!! Igualment ens va dir que expliquéssim com havíem fet aquest i així ho faré...

L’objectiu educatiu: conèixer les figures geomètriques bàsiques i saber- les diferenciar en moltes coses que ens envolten.

Vam escollir aquest tema perquè vam pensar que seria un tema original i perquè el quadrat, el rectangle, el triangle i el cercle són les principals figures de la geometria i a partir d'aquestes obtenim les altres. Als infants se'ls ensenya des de ben petits què i com és un quadrat, un rectangle, etc.; i a l'aula sempre fan molts jocs de distingir peces segons la forma, el color, etc. Doncs què millor que poder introduir aquesta temàtica amb un vídeo d'uns nens i nenes que expliquen què i com és un quadrat, un rectangle, etc.; amb el seu propi cos.

Al principi per muntar aquest vídeo primer vam rodar unes escenes a les aules de la universitat gravant com una de nosaltres dibuixava les diferents figures i també vam gravar una sèrie d'objectes que eren d'aquestes formes, com ara si mires per exemple la pissarra d'una classe és rectangular; si mires una paperera des de dalt és circular, etc.

Quan vam veure les escenes vam veure que era una mica "sosillo", bastant evident i potser poc clar. Aleshores vam pensar que potser amb l'ajuda de nens i nenes podíem fer els dibuixos de les figures amb el cos. I és així com vam demanar als nens i nenes de l'Esplai Sant Isidor que ens ajudessin a gravar aquestes escenes.

La Núria Estany és monitora d'aquest esplai i una de les tardes de dissabte que va a l'esplai els va demanar als monitors si ens podien fer el favor d'ajudar- la a gravar quatre escenes dels nens i nenes fent amb el seu cos les figures aquestes.

Ens vam col·locar amb els nens i nenes a un pati que està pintat el terra amb un joc de colors i així quedaria un fondo més bonic. Aleshores, com als nens i nenes no se'ls pot identificar vam gravar les escenes des d'un pati que hi ha més a munt de manera que només es veien els cosos i els caps mirant al terra i no es veien les cares.

Es tractava que els nens i nenes anessin entrant al pati en fila i anéssim posant- se en forma de quadrat, després en forma de rectangle, després de triangle i finalment en cercle. Per cada figura vam utilitzar el nombre de nens i nens segons la definició de les diferents formes (exemple: el quadrat té igual nombre de punts a cada costat i tots els angles iguals per tant vam utilitzar 16 nens i nenes de manera que a cada costat sempre n'hi havia cinc).

Totes aquestes escenes van ésser gravades a la tarda d'un dia plujós i és per això que sembla que no hi hagi gaire llum de dia i més si pensem que el pati es troba a un soterrani, com si sortíssim a una galeria interior de qualsevol cuina d'aquí Barcelona i gravéssim el pati de sota des d'una de les galeries de dalt.

Un cop les escenes van estar gravades vam passar els vídeos a l'ordinador.

En un principi havíem decidit que la veu seria d'un dels nens o nenes de l'Esplai però la gravació no va quedar prou clara i neta d'altres sorolls ja que a l'esplai els altres nens i nenes sempre estan fent més xivarri del que un voldria. Així doncs la veu, finalment la vam gravar a casa en una habitació tancada i amb el mòbil que té mp3 i te'l pots posar al davant de la boca i evitar la distorsió i altres sorolls externs. D'aquesta manera vam gravar les diferents definicions de què és un quadrat, un rectangle, un triangle i un cercle. Les definicions són buscades d'una enciclopèdia i no les vam canviar ja què, com ens va explicar el professor de literatura, els nens i nenes s'han d'acostumar a sentir les paraules específiques i no se'ls ha de traduir especialment per a ells.

Un cop gravada la veu la vam passar també a l'ordinador però li vam haver de canviar el format de l'arxiu ja que si no no ho podíem sentir ni passar al programa: windows movie maker. Això ho vam fer des d'un converso buscat per internet com el softónic. Introdueixes el teu archiu i li dius en quin format el vols i el canvia. El tornes a guardar al teu ordinador i ja ho tens.

Finalment vam buscar una cançó per posar al final però de les figures geomètriques no en vam trobar cap i com les escenes estan rodades a un dels patis de l'esplai què millor que una cançó que parli d'un pati com la de "El patio de mi casa". Aquesta està posada al final del projecte i fa de clausura amb els diferents agraïments i les nostres dades.

Només ens queda dir que tot aquest projecte el vam realitzar, com totes, amb el windows movie maker, el programa d'edició de vídeos. I ho vam fer seleccionant les diferents escenes, retallant i descartant o modificant diferents trossos. Afegint- hi altres imatges o fotos fetes o retocades des del paint. Buscant cançons baixades amb l'Ares i tallant- les també i seleccionant- ne un tros amb l'audacity. i sobretot, seguint un guió fet prèviament per tal de no deixar- nos res i tenir una mica programat els temps i les escenes tal com les volíem i demés.

Així doncs realment ens sap greu que aquest vídeo no es pugui veure perquè esta molt chulo i sobretot perquè els nens i nenes de l'Esplai Sant Isidor s'ho van currar i se'ls ha d'agrair com també als monitors i els pobres tampoc l'han pogut veure...

Intentarem tornar a editar- lo i penjar- lo perquè almenys ells el puguin veure i si vosaltres el voleu veure també...

Apa doncs, no us dic que espero que us agradi perquè no hi és però si que espero que algun dia el pugeu veure!!!

Cristina Torras, Raquel Bernáldez, Celia Carpio i Núria Estany.

dimarts, 14 d’abril del 2009

EDICIÓ DE VIDEOS 2

EL CONTE DELS TRES PORQUETS






Més endavant us en donaré la informació perquè el video que haviem de gravar era el de les figures geompetriques...

dijous, 2 d’abril del 2009

EDICIÓ DE VIDEOS 1
Amb un vídeo podem explicar qualsevol contingut i de manera clara.
Com descarregar vídeos
Explorer: Ve per defecte amb el windows i s'hauria de pagar.
Firefox: És un software lliure amb les mateixes finalitats que altres programes de pagament però en aquest cas és gratuït.
Per poder descarregar videos aleshores és millor anar- hi des del Firefox.
1. Copiem l'adreça del nostre blog de Noves Tecnologies i on hi diu "Descarregar vídeo".
2. Anem a "Instal·lar" i "Afegeix- lo al Firefox".
3. Quan acabem de reiniciar ens surt una finestra petita que la podem tancar.
4. Ara ja podem tancar tota la finestra i anar a la pàgina nostra d'inici de Firefox i des del youtube buscar el vídeo que vulguem descarregar- lo. Exemple: Fem física al parc. El moviment circular.
5. Obrim el vídeo d'exemple. Si el volem descarregar al nostre ordenador anem a les boletes de l'esquerra "Download". El descarreguem i guardem a l'escriptori.
6. Per poder treballar amb aquest vídeo però li haurem de canviar el format anant a la pàgina d'inici de Firefox: "Eines"- "DownloadHelper"- "Preferences"- "Conversion enabled"
O també podem fer: "Install", si no està instal·lada la opció o "D'acord", si ja està instal·lada.
7. Ara tornem a fer el mateix però anem a "Convert videos" Clikem sobre el nostre: "Abrir"- "WMV" (Windows Media Maker)- "D'acord".
8. Anem a "DownloadHelper"- "Converter queve" i veurem que ja s'ha fet.
Com podem treballar amb aquest vídeo
WINDOWS MOVIE MAKER
Permet editar imatges, vídeos, fer animacions, etc.
També s'hi poden posar fotos, efectes, etc.
1. Importar vídeo (tenim varies opcions: des d'un arxiu, una càmera, etc).
2. Importem el que nosaltres hem fet servir d'exemple: Fem física al parc. El moviment circular.
3. Posem els fragments allà on volem i podem fer- ho també des de mostrar escala de tiemps.
4. Aquest vídeo ja portava el so incorporat però, si volem, podem posar- n'hi nosaltres. Veurem la música que ve amb el vídeo si clikem al +.
5. Podem anar provant els efectes de vídeo experimentant diverses opcions al nostre gust.
Doncs aquí teniu el vídeo del que hem parlat tota la estona i més endavant en tindreu un altre editat pel nostre grup, les més "xules"!!! Jejeje!!!