dimarts, 17 de març del 2009

TREBALLEM AMB EL WORD

En aquesta sessió vam treballar amb el word i vam descobrir un munt de funcions que la majoria no coneixíem i que ens seran molt útils en la nostra carrera i treball estudiantil i professional.

Què vam aprendre de nou i quins passos vam seguir utilitzant un document de text que estava penjat al blink i que vam obrir amb el word?

1. Posar tots els títols en un mateix estil que ens ve donat per defecte amb el word i que podem canviar si volem. Per canviar l'estil només em de clikar sobre aquest amb el botó dret del ratolí i anar a "modificar"- "documents nous" i "acceptar". Si no tenim tots els títols amb el mateix format el word no ens pot fer l'índex.

2. Ara ja podem fer l'índex però per no fer- lo en un altre document i tampoc al final del que hem obert o en una pàgina qualsevol i al imprimir- lo col·locar- lo al seu lloc anem a l'inici del document a dalt de tot de la primera pàgina amb el cursor i fem un salto de pàgina: "Diseño de pagina"- "Salto"- "Salto de pagina".

3. Ara sí, per fer l'índex anem a: "Referencias"- "Tabla de contenido"- "Tabla de contenido" (hi ha una opció que l'hem de treure què és la de "Usar hipervínculos" perquè mai la acostumarem a fer servir.

- Si aleshores en l'índex veiem que hi ha alguna cosa indexada que la volem canviar ho fem al document i desprès modifiquem l'índex actualitzant- lo. Seleccionem tot l'índex què ens quedarà subratllat en gris i clikant a sobre amb el botó dret li donem a: "Actualizar campos"- "Actualizar toda la tabla".

- Si hem de modificar un apartat perquè l'hem d'ampliar o millorar tornem a fer el mateix per actualitzar l'índex altra vegada.

- Imaginem- nos que desprès volem posar un subtítol o varis apartats amb el format de (títol 2), doncs ho arreglem al document i altra vegada anem a "Actualizar contenido"- "Actualizar toda la tabla".

- L'índex també el podem modificar amb els diferents estils.

- També podem numerar els títols i tornar a actualitzar l'índex. Els punts de numeració però s'han de posar a cada títol. I no oblidant- nos mai d'actualitzar al acabar l'índex.

4. Ara ja podem fer la tapa. Primer anem a l'inici del document i fem un salto de pàgina perquè ens quedi la tapa al davant de tot. Un cop això ja la podem fer com vulguem. Al acabar també actualitzem l'índex.

5. Un cop hem acabat el treball ja podem numerar les pàgines del treball: "Insertar"- "Números de página".

- Imaginem que no volem numerar la tapa ni l'índex. Aleshores jugarem amb les seccions (com les llibretes de diferents fulls de colors). En el word podem generar seccions per poder treballar amb diferents parts del document sense que el que fem o modifiquem afecti a tot el document.

Creem seccions:

- Posem el cursor i seleccionem a partir de on volem que sigui una altra secció.

- Anem a "Diseño de pàgina"- "Salto"- "Salto de sección".

- Ara ja podem modificar només la secció que vulguem traient primer la etiqueta de la dreta del document on hi diu "Igual que la anterior"

- Per dir- li a on volem que ens comenci a numerar les pàgines anem a: "Diseño"- "Número de página"- "Formato números de página" i on hi diu "Iniciar en...1- 2- 3" selecciones el número de pàgina on vulguis.

I això és tot!!!

Ara ja podem treballar estupendament amb un sol document i no fent copiar i enganxar tota la estona ni altres coses...

M'ha agradat molt i m'ha estat molt útil aprendre aquestes coses noves i, de fet, ja les he posat en pràctica!!! Gràcies Loles!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada